19 Eylül 2007 Çarşamba

EKMEK


Merhabalar;

Bir ekmek hikayesi: :) :)

Ekmeği yapacak şahsiyet, henüz bu durumdan habersiz, mesai saatini bitirmiş, okuldan eve doğru gitmektedir. Eve gider, kendini kanepenin üstüne atar. Amacı dinlenmektir. Ama ne kedi, ne de telefonlar dinlenmesine izin vermez.

Bu arada acıktığını fark eder, düşünmeye başlar. Ne pişirsemmmm, ne pişirsem…(45 dk sürer, bu ne pişirsem mevzusu, yazmayayım). Birden aklına gelir. Ben de ekmek yapayım benimde bir ekmeğim olsun. Belki hikâyesi bile olur anlatırım. (Yufka ekmek hikâyem de var onun için fotoğraf biriktiriyorum).

Ama öyle bir tek ekmek yapmayayım der şahsiyet. Azıcık hamburger ekmeği azıcıkta hamur kalırsa poğaça yaparım diye düşünür. Başlar hamurunu yoğurmaya. 1 Bardak ılık su ve 1 bardak ılık süt. 1 paket kuru maya ve 4 kaşık şeker, ardından 4 çay kaşığı tuz, 1 bardak ayçiçek yağı ve kulak memesinden çok daha yumuşak bir kıvamda, bir hamur yoğurmaya başlar. Bu arada hamburger köftelerini de hazırlayayım diye düşünür. Hazırlayıp dolaba koyarrrrrrr.

Tam o anda evde yumurta olmadığı aklına gelir. Komşusuna telefon eder.
__zır zır
__ Alo… ya bende yumurta kalmamış, bir tane yollasana
__ Niye ne yapacaksın ki hocam?
__ Sana ne?
__ Hönk… İyi, biz kuru fasulye pişirdik gel de beraber yiyelim hocam.(Ne kadar iyi niyetli insanlar var dünya da)
__ Tamam, hemen geliyorum…(kuru fasulyeye asla dayanamam)
Şahsiyet komşuya gider patlayıncaya kadar fasulye yer. Eve döner hamur çok güzel mayalanmış onu beklemektedir.
Birden aklına gelirrrrrrrrr. Hamburger için yoğurduğu köftelik harçtan koyacaktır ekmeğinin içine. Maksat değişik bir şeyler olsun. Hemen hamurdan kocaman bir parça alır, eliyle unlayarak hamuru açar içine bolca köfte harcından koyar, rulo yapar, uzun ekmek tavasına koyarak, ekmeğin üzerine susam serpiştirir ve fırında pişirir.

Yaklaşık 50 dk sonra, misler gibi ilk ekmeğini kucağına almıştır, yorgun, aşırı tok, ama gururlu şahsiyet. Gözleri dolar ama ağlamaz. Ağlasa da utanmaz zaten ama ağlamaz niye bilmez… :). Der ve çekilir daha fazla saçmalamadan
AFİYET OLSUNNNNNNNN

Yıl sonu eğlencemiz var ve karne heyecanı bana şans dileyin…

Hiç yorum yok: