19 Eylül 2007 Çarşamba

ÇİKOLATA MUSLU TART


Merhabalar;

Ben bu arada boş duruyorum zannetmeyin, bir sürü tarifim birikiyor. Hepsini denedim ve beğendiklerimi hemen, sizler için fotoğrafladım.

İlk zamanlar, fotoğraf çekmek çok da önemli gelmiyordu. Alelacele fotoğrafı çekip altına tarifi yazıp hemen yayınlıyordum. Ama zaman geçtikçe ve blogları inceledikçe, aslında resimlemenin ne kadar önemli olduğu dannnnnnnkkk etti.

Şimdi çekim yaparken daha çok özenliyim, bir tarif için bile onlarca fotoğraf çekip arasından seçiyorum. Fotoğraf çekmekle ilgili tüm notları, yazıları takip etmeye çalışıyorum.

Bu konuda çalışmak çok zevkli bol bol fotoğraf çekmeye ve öğrenmeye devam. Bol fotoğraf çekmek içinde bol pasta börek yapmam lazım e ben ne oturuyorum neyi bekliyorum ya. Aaaaaaaaaa ne tutuyorsunuz beni bırakında gidip mutfağa kapanayım.

Bu arada bu konu ile alakalı söyleyeceği şeyler olanlardan tavsiyelerini bekliyorum. Öğrenmenin sonu yok.

Şimdi tarifini vereceğim tartı yaparken de çok uğraştım fotolar için hala iyi değilim ama uğraşıyorum. Belki foto müthiş değil ama tarif gerçekten muhteşem. Kesinlikle denemeniz için tavsiye ediyorum. Sevgili yemeğimle Sewal Türkiye’ye izne gelmişti ve kızkardeşi benim beraber çalıştığım öğretmen arkadaşlarımdan biri imiş. Tesadüfen konuşurken benden konu açılmış ve hemen telefon ettiler. Nasıl mutlu oldum bu ne büyük tesadüftü. Tüm engellere rağmen buluştuk. Çok güzel birkaç saat geçirdik ben Sewal’i çok sevdim Sewal de umarım çenemden bıkmamıştır. Çünkü habire bir şeyler anlattım. Hiç yabancılık çekmedim sanki 40 yıldır tanışıyor gibiydik. Sewal’ime kucak dolusu öpücükler yolluyorum. Yine gel olur mu?. Bu tartı onlar için yapmıştım.
MALZEMELER:
· 2 Paket Kepekli tatlı Bisküvi
· 1/3 Paket Katı Yağ
· 4 Çorba Kaşığı Su
· 1 Adet Yumurta Beyazı

ÇİKOLATALI MUS İÇİN:
· 2 Adet Yumurta Beyazı
· 1 Çimdik Tuz
· 200 Gr Siyah Çikolata
· Yarım Çay Bardağı Süt

KREMASI İÇİN:
· 1 Paket Krem Şanti
· 1 Su Bardağı Süt
· 1 Paket Labne Peyniri
· 4 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri

ÜZERİ İÇİN:
· Çikolata ve Fındık Rendesi

YAPILIŞI:

Kepekli bisküvileri yağ, yumurta beyazı ve su ile rondoda un haline getirin. Kalıba yağlı kağıt sererek karışımı üzerine yayın. 180 derecede 15 dk pişirin

Çikolatayı süt ile benmari usulü eritin Yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ile kar haline gelene kadar çırpın. Eritilen çikolatalı karışıma ilave edip karıştırın.

Çikolatalı karışımı tartın üzerine serin.

Krema için krem şantiyi tarife göre hazırlayın labne peyniri ve şekeri ilave edin.

Çikolatalı karışımın üzerine sürüp son olarak rende fındık ve çikolata ile süsleyin. AFİYET OLSUNNNNNNNNNN

1 yorum:

NiNo dedi ki...

canimmmmmm bu muhtesem goruntu karsisinda bu sayfanada yorum yazmadan gecemedim ;) bir kez daha ellerine saglik tatlimcim...