19 Eylül 2007 Çarşamba

PUDİNGLİ,MEYVELİ VE DAMLA ÇİKOLATALI KEK


Merhabalar

4 yaşında iken çok kötü hasta olmuşum bronşit. Hayatımı etkileyen bir hastalık bu, hiçbir zaman geçmedi ve en sonunda astımı da arkadaş edindi kendine bedenimde. Onlar mutlu mesut, ben kahırlar içinde yaşıyoruz :).

Anneannemler Tunceli’de oturuyorlar biz İstanbul’da telefonda annem ağlayıp hastalığımı anlatıyor. Canım dedem teyzemi de yanına alıp aynı gün otobüse binip yanımıza geliyorlar. Anneme “torunumun dağ havasına ve daha doğal gıdalara ihtiyacı var” diyor. Ben ise o yaşta annemden ayrılmayı asla kabullenemeyeceğim için türlü kandırmacalar içine giriliyor. Otobüse biniyorum, yola çıkıyoruz. Yolda ağlamaya başladım annemi istiyorum diye çok iyi hatırlıyorum. Teyzemde benim zaafımı bildiği için dedi ki “ Esracım heidi’nin dağlarına gidiyoruz Clara’da orada seni bekliyorlar” o andan itibaren hiç ağlamadım. “Aman tanrım heidi ile tanışacağımmmmmmmm” iç ses çığlıkları ile yoluma devam ettim.

3 ay kaldım heidinin memleketinde çok bekledim onu, çok çıktım dağlara onu bulmak ümidi ile ama asla bulamadım :). Bu üç ay içinde hastalığım çok çabuk iyileşti ben çocukluğumun, hayatımın en mutlu anlarını yaşadım. İlk yavru kedimi edindim (o kedi tam 15 yıl kaldı anneannemde), Dağlarda seke seke dolaştım, canım anneannecimle bostanlar ekmeye gittim, annemin kısıtlamaları olmadan tozun toprağın içinde sabahtan akşama kadar sokaklarda diğer çocuklarla oynadım.

Son üç haftadır annem heidinin dağlarına gitmişti. Yan yana yatan anneannem ve dedeme selam söyle demiştim. Umarım duymuşlardır gönderdiğim selamı.Sonunda da Kayseri'ye döndü. Hafta sonu gidip annecimle hasret gidereceğim. Çok mutluyum.
Bu arada dolapta bozulmadan değerlendirmem gereken meyveler vardı ben de yine kek yaptım. Ekmek yapan bayanlarla beraber afiyetle yedik. Lezzet dergisindeki bir tariften esinlendim. Buyurun Tarif.

MALZEMELER:
· 4 Adet Yumurta
· 1 Su Bardağı Şeker
· 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
· 1 Su Bardağı Süt
· 3,5 Su Bardağı Un
· 1 Çay Bardağı Damla Çikolata
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
ÜZERİ İÇİN:
· 1 Adet Muz
· 3–4 Adet Erik
· 10 Adet Kiraz
· 1 Paket Vanilyalı Puding
· Çikolata Sosu
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker çırpılır ve diğer kek malzemeleri sırası ile eklenir. Kelepçeli kalıba konara 180 derecede 40–45 dk pişirilir.

Vanilyalı puding paketin arkasında yazan tarife göre pişirilir. Soğuyan kekin üzerine kenarlara taşırmadan tamamı sürülür. Soğuyunca dilimlenen meyveler üzerine dizilir. İstenirse tart jölesi de kullanılabilir en son hazır çikolata sosu üzerinde gezdirdim. AFİYET OLSUNNNNN…

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tarifiniz ve resminiz saygısızca kopyalanmış olarak gördüm.Yasal haklarınız nedir bilmiyorum ama bilmeniz gerekir diye düşündüm.
sema

http://superbabaanne.blogcu.com/4367494/

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

tşkler canım uayrımı yaptım inşallah kaale alır

ama hangi birine bakıcaz bizde şaşırdık vallahi